Meezeilen in Noorwegen

Met regelmaat organiseren wij meezeilvakanties vanuit Bergen in het Noorse fjordengebied. 
Zeilervaring is totaal niet nodig, onze - Nederlandssprekende en zeer ervaren - schipper kan u indien gewenst alles leren over zeilen en navigatie. Maar u bepaalt uiteindelijk zelf of en hoeveel tijd u aan het roer wil staan. 
Eten en drinken aan boord verzorgt u zelf, hiervoor wordt een scheepskas gehouden.

We varen met een zeer recente en meer dan voldoende ruime zeiljachten uit de Jeanneau Sun Odyssey - reeks.

U kan inschrijven als single, koppel, groepje vrienden of gezin.

De havens die we bezoeken zijn kleinschalig, rustig en uitzonderlijk mooi. Een (mee)zeilvakantie aan de Noorse Westkust zal u zich uw leven lang herinneren!

Een voorbeeld van een meezeilprogramma: 

 

Dag 1: Bergen


Aankomst op de luchthaven van Flesland. Transfer van een 10-tal minuten naar de haven van Hjellestad. U scheept in en kan proviand inslaan.
Na het middagmaal vertrekken we via de Marstein-vuurtoren richting Bekkjarvik.
De Marsteinvuurtoren stond tot 2002 leeg en is enkele jaren later door de gemeente Austevoll volledig gerenoveerd. Nu kan men er overnachten en vergaderingen houden.

 

Dag 2: Bekkjarvik

 

In 2007 uitgeroepen tot beste verblijfshaven van Noorwegen, uitgerust met alle nodige faciliteiten. Hier kan men vissen, fietsen, zwemmen, duiken, kajakken of een bezoek brengen aan het visserijmuseum. Dorstigen kunnen plaats nemen op het terras van het 17de-eeuwse gastenverblijf.

 

Dag 3: Espevaer

 

U vaart via Fitjar doorheen honderden eilandjes die een prachtig beeld scheppen met een enorm landschapscontrast. U passeert beschutte baaien, idyllische boothuisjes, moerassen en vruchtbare weilanden. Wanneer u Brandasund nadert kijkt u uit naar de Slatteroy vuurtoren. Daar kan u eventueel halt houden voor een picnic. Daarna vaart u verder richting Espevaer.


Espevaer is een klein eilandje met een 200 inwoners. De haven ligt veilig beschut tegen de invloeden van de open zee. U kan een wandeling maken naar de befaamde uforing. Hier zou volgens de legende in 1975 een ufo geland zijn en de verschroeide ring in het gras achtergelaten hebben.


Dag 4: Rosendal

 

Als u voldoende genoten heeft van het stadje Espevaer varen we richting Rosendal, middenin de Hardangerfjorden. Rosendal is bekend omwille van zijn baronie, een overblijfsel uit de 17de eeuw met een wondermooie rozentuin die u dagelijks vrij kan bezichtigen. Ook het Stone-park, vlakbij de Mehlrivier is een bezoekje waard. Hier kan u eveneens gezellig picnicken. De haven biedt u gelegenheid tot douchen aan en na deze verfrissing kan u kennis maken met de locale bevolking in de pub.

 

Dag 5: Bergen

 

Op deze laatste dag zeilen we terug doorheen het adembenemende fjordengebeid naar onze thuisbasis. Rond het middaguur nemen we voldaan en overweldigd door de mooie en prachtige indrukken die het Noors landschap ons geboden heeft, afscheid van het jacht en de schipper. 

 

Richtprijs per persoon: 950,00 euro, inclusief BTW en taksen

inbegrepen: verblijf aan boord van het jacht, schipper en eindschoonmaak. 
niet inbegrepen: vlucht en proviand 

 

Bovenstaande route is slechts een voorbeeld, bestemmingen kunnen en zullen allicht worden aangepast aan de heersende weers- en windomstandigheden. 
Uiteraard gebeurt dit steeds in overleg tussen schipper en crew.

 

Wil u meer informatie over onze meezeilvakanties, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wist u dat?

 

- Noren zeer trots zijn op hun land ? Vele huizen zijn voorzien van een Noorse vlag of wimpel. Het is van groot belang ook op uw jacht de beleefdheidsvlag te hijsen of in geval van een huurjacht, de Noorse nationale vlag te voeren.

- Voor een niet-zeilende Noor 1 mijl een gans andere betekenis heeft dan voor een zeiler? Een landmijl in Noorwegen is 10 kilometer lang. Dus wanneer men u vertelt dat de supermarkt een mijl verderop ligt, ga dan niet wandelen in de veronderstelling dat u binnen een uurtje terug bent.

- Noorwegen een fantastisch GSM-netwerk heeft? Ondanks de onmetelijke uitgestrektheid van het land, heeft u zowat overal perfecte ontvangst. Net als de meeste Scandinaviërs zijn Noren gewoonweg verslaafd aan hun mobiele telefoon. Zij vinden het oprecht zeer vreemd wanneer u zou meedelen er geen te bezitten... 

 

© 2017 | Exit.Seven