Praktijkweekend

Praktijkweekend op ruim water

 

Exit.Seven organiseert ook tweedaagse opleidingen voor diegenen die praktische ervaring willen opdoen naast een theoretische cursus Yachtman of Kustnavigatie.

 

U wordt aan boord verwacht omstreeks 9.00 uur.

We hebben een mooie en leerzame dag voor de boeg.

We zorgen er voor dat u op een veilige en verantwoorde manier uw eerste stappen kan zetten naar het zelfstandig schipperen van een zeiljacht.

 

Uiteraard is onze training sterk gepersonaliseerd en afgestemd op uw kennisniveau. Zo nemen wij bijvoorbeeld nooit meer dan 3 cursisten aan boord, waardoor u voldoende aan de beurt komt en actief leert in plaats van toe te kijken hoe de andere cursisten de klus klaren.

 

Tevens maken we u attent op wat u precies in de gaten dient te houden wanneer u een jacht huurt in binnen- of buitenland, ook de administratieve kant van de zaak en de 'kleine lettertjes'...

 

Onze training omvat het lezen van en navigeren met behulp van zeekaarten, GPS-navigatie, VHF, veiligheid aan boord, tochtplanning en -voorbereiding, het aanlopen van een 'vreemde' haven, basis (zeil)manoeuvres, knopen en zeemansschap in het algemeen.

 

U slaapt aan boord van ons jacht, zodat u ook aan dit facet van het boordleven kan wennen.

 

De tweede dag houden we een evaluatie aan boord rond 17.00 uur, tevens het einde van een leerzame tweedaagse.

 

De training kan zowel op week- als weekenddagen plaatsvinden en gaat van start vanuit het Goessche Sas te Wilhelminadorp (Zeeland, NL), een pittoresk haventje op de mooist denkbare locatie in de Oosterschelde.

Wat zeggen klanten?

 

"Dank voor de deskundige opleiding voorafgaand 
aan onze vakantie in Griekenland. 
We wisten steeds wat we moesten doen en 
waren op de hoogte van hoe aan en af te meren enz. - 
we hebben er veel zien sukkelen die een minder 
goede voorbereiding hadden"

dhr & mevr Kempen, Deurn
e

© 2017 | Exit.Seven