Bergen - de Hanzestad op de drempel van de Noorse fjorden

Welkom in Bergen, de oude stad met een jonge uitstraling. Een stad met haar voeten in zee, haar hoofd in de lucht en haar hart op de juiste plaats en vol met aanstekelijk enthousiasme en blij dit mogen te delen met haar bezoekers. Bergen mag dan naar Europese normen geen grote stad zijn, maar zij heeft extreem veel te bieden aan zij die iets totaal nieuws willen ervaren. De stad bruist eenvoudigweg van vitaliteit en is dus niet te missen: onvergetelijk!

Vertrekkende vanuit Bergen kan u drie koersen varen: Noord, West of Zuid.

Graag helpen wij u bij het uitstippelen van een route. Bij huur van een jacht bezorgen wij u ruime tijd op voorhand gedetailleerde informatie over het vaargebied en de mogelijkheden. En eens ter plaatse, kan u bij de check-in honderduit vragen stellen aan onze vertegenwoordigers ter plaatse.

Noord

Hier ervaart u het vaak woeste landschap van deze kust met vele open ruimten en uitstekende havens onderweg.
In de Sognefjord zeilen is een buitengewoon aparte ervaring, wetende u in dat de langste en diepste fjord van Noorwegen aan het zeilen bent.
U vaart in de 111 mijl lange fjord in een adembenemend landschap tussen de hoge bergen, het hoogte punt is 1800 meter, het diepste 1300 meter onder de zeespiegel.

Laat het jacht achter bij Alden Island en wandel naar de top van de berg, daar krijg je nog meer wondermooie panorama's te zien aan de westkant. Het eiland is een 480 meter hoge klif en het is een bekende plaats voor zeilers, vroeger vaak gebruikt als navigatie-herkenningsteken.
Meer informatie hier.

 

West

Zeil een klein stukje op de Noordzee en maak een rondje langs het Troll A platform, kom terug voor de zon ondergaat. Het platform ligt slechts 35 mijl ten westen van Fedje Island. Wil u een langere tocht naar het westen ondernemen, kies dan voor de Shetland Eilanden. Met een beetje wind en goede zeilomstandigheden kan u binnen één etmaal ter plaatse geraken.

 

Zuid

Austevoll met zijn kleine idyllische eilandjes ligt slechts een paar uur verwijderd van onze thuishaven in Bergen. Hier kan je een ganse week rondzeilen en ieder dag weer wat nieuws ontdekken. Ten zuidoosten van Bergen bereik je de Hardanger Fjord. Tussen bergen en fjorden zie je een prachtige groene strook, vol orchideën. Let op de prachtige bloesems in de lente. Tijdens de zomer kan je de Folgefonna gletsjer met een bezoek vereren, hij is zichtbaar vanop grote afstand. Ook het kasteel Rosendal en de abdij van Halsnoy zijn zeker een bezoek waard. En tenslotte verdient ook Espevaer een stop.
Meer informatie hier.

 

De Noorse Westkust

 

Bergen is de toegangspoort tot de Noorse fjorden en er zijn ontelbare mogelijkheden om deze wondermooie kustlijn te ontdekken. De westelijke archipel is een unieke en zorgvuldig geheim gehouden schat: u kan de open zee bevaren, of wanneer de weersomstandigheden wat ruiger worden, kan u kiezen om de pracht van de rustige binnenwateren te ontdekken.

Vanuit Bergen kan u noordwaarts zeilen naar de Sognefjord of zuidelijk naar Sunnhordaland en de Hardanger Fjord.

 

Routes

© 2017 | Exit.Seven